HELD
worden?
 

INVESTEER in JEZELF 

Als voetballer zul je al vroeg moeten beginnen met investeren in jezelf om uiteindelijk de voetballer te worden waar je waarschijnlijk al je hele leven van droomt. Voetballers als Cristiano Ronaldo en Lionel Messi zijn een voorbeeld voor een hoop spelers, maar wat zul je moeten doen om jezelf te ontwikkelen tot echte topvoetballer? Hieronder omschrijven we zes zaken die je in eigen hand hebt en die belangrijk zijn als je in jezelf wilt gaan investeren als voetballer:


 1. Kies altijd voor speeltijd. Wanneer je een keuze gaat maken tussen een club is het verstandig om altijd goed te kijken wat je speelkansen zijn. Ben jij een spits en is je concurrent de aanvoerder en scoort hij ieder seizoen 30 goals, kies dan voor een andere club. Door veel speelminuten te maken zul jij jezelf namelijk pas ontwikkelen tot een betere speler.

.2. Train voor jezelf. Kracht, conditioneel, stabiliteit, flexibiliteit zijn allemaal belangrijke onderdelen om te trainen als voetballer. Investeer goed in je trainingen en probeer je op ieder vlak te ontwikkelen. Alleen zo zul je jezelf in de spiegel kunnen aankijken en zeggen dat je er alles aan hebt gedaan om profvoetballer te worden.  

3. Kijk veel naar succesvolle profs. Kijk hoe succesvolle profs leven of hebben geleefd om hun doelen te bereiken. Het begint vaak al vanaf een jonge leeftijd en het is een hele lange weg die ze hebben afgelegd om te zijn waar ze willen zijn. De documentaire van Cristiano Ronaldo is hier een mooi voorbeeld van.

4. STEL DOELEN. Weet wat je wel en niet kan. Wees realistisch naar jezelf en kijk goed naar wat je wel en niet kunt. Het is namelijk belangrijk om je doelen te baseren op je individuele kwaliteiten. Dit neemt natuurlijk niet weg dat je altijd groot moet dromen en er alles aan moet doen om deze dromen te realiseren. SCHRIJF JE DROOM OP!

5. Let goed op je voeding. Voeding is een belangrijk onderdeel voor topsporters. Zorg dat je dagelijks gezonde voeding tot je neemt en voldoende water drinkt. Voor een wedstrijd of training zul je de juiste voedingsstoffen tot je moeten nemen om optimaal te kunnen presteren. Dit geldt ook voor na een wedstrijd of training.

6. VERZAAK NOOIT. Soms heb je misschien geen zin maar dan moet je dit toch maken. Elke keer dat je kiest voor het blijven liggen in bed of het hangen achter je computer, zijn verloren momenten om een topsporter te worden. Wist je dat een topvoetballer ongeveer 700 uren per jaar nodig heeft om aan de top te komen en dat dit een kleine 2 uur per dag betekent.

 
E-mailen
Bellen
Map